Sep 7, 2021, 9:21 PM

Рожден ден 

  Poetry » Other
259 0 2

Днес съм се родила -
за какво ли, за кого?
Млада съм, а надеждите разбила,
може би да съм щастлива е могло...

 

Какви уроци още да науча,
за да тръгне тоя мой живот?
Колко удари е нужно да получа?
До кога ще влача тежкият хомот?

 

С чиста обич една ръка не ме погали,
една уста не ме целуна с любов,
живота......малко ме попари
и за мене никой никога не бе готов.

 

Не облякох красива рокля бяла,
не подредих голям уютен дом,
от гозбите си на любим не съм дала
и не го посрещнах на прага тичешком.

 

Детска люлка не залюлях,
не целунах мъничко краче,
а колко много на чужди се любувах,
мечтаейки да имам и аз дете.

 

Толкова години за какво живях?
...И колко още имам да живея?
В тая пустош до днеска оцелях...
Тъжна съм..., но ще го преживея...

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!🌷
  • Уроците са трудни, но единственият начин да ги проумееш е да минеш през тях.
    Повтаряй си - Няма да е все так. И в добро, и в зло. Жива и здрава да си.
Random works
: ??:??