Вселенски съм пътник, дошъл на Земята
във ранно предутринно време,
правнук на Кубрата. Открих светлината,
засявайки словото семе!
Сред ангели, деви, духовни водачи,
учители и контрольори
и моята група – актьори-играчи –
съдбата чрез тях ми говори!
Дошли да са мои съпътници земни,
при нужда в живота да срещна,
когато в беда съм, при дните проблемни –
при дни на посока погрешна!
На сцената земна на живо играя,
и често на Бога се моля,
как верния път да открия към рая,
играейки своята роля!
Препъвах се, падах и пак продължавах
по стръмната вита пътека,
доброто от себе си щедро раздавах,
при среща с душа на човека!
Бях влюбен и търсех душата си сродна,
която да ми е любима,
и в мисия с нея, с мечта благородна –
за хората радост да има!...
Вселенски съм пътник...
23:20 часът, 11 април 2023
© Иванъ Митовъ All rights reserved.