Nov 21, 2015, 7:15 PM

Роман на пясъка 

  Poetry » Love
399 0 2

Роман на пясъка

 

 

 

Перо от гларус пясъка убоде

и той от гъдел се събуди. Знам –

ще ме оставиш – тръгваш си свободна –

над себе си да се замислям сам.

 

Под огнен знак родена, неуморна,

и все на дивото дочула зов,

на плажа излежаваш с мен покорно

присъдата над нашата „любов”.

 

Статичен е, на скука намирисва.”

Случайна и разхвърляна, но с чар.”

Че ерудит е – да – ала му липсват

замах и блясък. Крета под товар...”

 

Венера в сандвич между авантюри

ще сложи. Чиста радост с нея – не.”

...от навиците и от конюнктура.”

Защо по тебе тъй съм запленен...”

 

Скован е, на рапан в черупка сходен.”

... от красотата твоя прикован?”

Перо от гларус пясъка забоде,

за да напише нашия роман.

 

 

 

 

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тук ми беше интересно!
  • Различно, много интересно... Поздравления за хубавото стихотворение!
Random works
: ??:??