За теб са тази нощ звездите
и пълната луна, която
отразява се от злато
в езерото на мечтите.
По- нататък водопадът
все не спира да шуми.
Бързо в знак и небосводът
ярък ангел приземи,
а в гората с дъх зелен
лек ветрец е приютен.
На брега пустеещ, мила,
розови листа постлах.
В цвят червен ти ги избрах
за да има жар и сила.
Чакам теб... О, Небеса!
Във ефирна рокля бяла
и с разпусната коса
идваш цяла засияла.
Бог- Творец ли те изпрати
за да чувствам любовта ти?
Грее чудното лице,
формите ти обожавам,
безусловно ти дарявам
и душа, и ум, сърце.
Да налея пак " Мерло "
в чашите кристални аз.
Звънва крехкото стъкло -
очи в очи- нали, за нас:
Наздраве, да, за любовта!
Ще бъде приказна нощта.
© Асенчо Грудев All rights reserved.
защото истински желая!
Наричам те безспир " Любов " ,
че друга дума аз не зная!