Jun 12, 2007, 6:22 PM

Ромео и Жулиета в нов вариант 

  Poetry
2048 0 20
Ромео и Жулиета в нов вариант

Сърцето си отдала съм на друг,
а твоето - на друга подарено.
Желаеш ме, но имам аз съпруг,
а може би така е отредено.

Зора съм аз, а ти си тъмен ден,
след теб с фередже върви жена.
В сърцето имаш място и за мен,
но във очите на жена ти съм сълза!

Под фереджето ме пробождат две очи,
така заливащи ме от омраза.
Погледнеш ли ме, толкова боли...
И кой ли Господ  нас  наказа?

Вървим. След нас пристъпя тя -
притихнала, обречена, смирена
и фереджето черно даже онемя
при толкова любов несподелена!

Уви, така устроен е открай света -
край нас ще плачат фереджета.
Усмивка, порив, чувства и сълза...
за мен си ти Ромео, за теб съм Жулиета!
merigold

© Мери All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??