Mar 2, 2018, 6:08 PM

Рондел 

  Poetry » Love, Strict forms
1133 2 7

Душата ми видя те и избра 

до теб да е в горчивина и сладост.

Дарявам те с криле от цветна радост,

днес сочен плод за теб ще набера.

 

Притискам тайно пламнали бедра...

Ще ме погуби бурната ми младост!

Душата ми видя те и избра

до теб да е в горчивина и сладост.

 

Сърцето ми се влюби и разбра,

че с теб ще е в най-черната нерадост. 

Ще те последвам даже и във Ада,

но ангел сякаш в тайнството ни сбра...

Душата ми видя те. И избра.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??