Apr 8, 2022, 9:20 PM

Русия?! 

  Poetry
340 2 1

Русия I.

Бе при Брежнев прочута

с безбрежния си застой.

Достигна при Путин

и абсолютен покой.

 

Русия II.

Има си Русия

две имена прословути:

первый Раз-путин,

второй раз-Путин.

 

Русия III.

С имперско високомерие, Русия

над Украйна, като хищник разпери се,

взе я на мушка, -

намерила в Путин отново всеславния,

прословутия свой "Царь Батюшка".

 

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много истина и малко разбиране, от което много ме боли, виждайки идеализацията към всеславния.
Random works
: ??:??