Mar 21, 2007, 9:44 PM

Руска рулетка 

  Poetry
464 0 1
        Руска рулетка
 
 
 1. Цък и нищо.
 Спусък, натиснат без време
 и време, застинало в нищо.
 Излетя от цевта невидим куршума
 право към мойто сърце,
 но това май беше някаква дума
 изстреляна от любимо лице.
 
 2. Сякаш извикан на бис,
 барабанът спря своя пирует
 и като на статуя от гипс
 счупи със звън мойто сърце,
 сякаш един човек
 света искаше от мен да отърве.
 
 3-ти път удари петлето
 точно там, където
 преди малко мина патрон
 и долових някакъв стон.
 Погледнах в лицето срещу мен
 и останах невидимо запленен
 от едни очи и някаква топлина,
 но в тях празна душа и студенина.
 
 4. Четири и... барабанът се върти.
 О, спри моля те, спри...
 Не искам повече да се върти
 но... бе просто глас в тъмнина
 и никъде няма стена,
 зад която да скрия мен или мойта душа,
 или на сърцето ми капките от кръвта.
 
 5. Пак всичко ще е наред,
 спокоен съм и знам -
 цевта празна пак ще е за мен
 и пак ще прати ми билет
 за болка в поредния ден.
 
 6. Шест попадения в целта
 и нито едно в моята душа.
 Дори не виждам барабана,
 а нямам и никаква рана...
 Шест парчета от мойто сърце.
 Шест чувства, подарени на парче...
 
 7. Какво щастливо число.
 Завъртане, звук на пружина.
 И изстрел - за мойта душа.
 Сърцето ми отдавна замина...
 Нима не разбрахте това!
 А куршума за мойта душа е,
 защото нямам сърце
 и няма как да ридая
 за нещо отдавна отнето от мен...
 
 18.03.2007   06:50 ч

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много интересен и вълнуващ стих защо никой не го е оценил или поне да остави мнение!!!
    Е аз ще го направя първа дано имам последователи!!!
    Поздрави и браво
Random works
: ??:??