Mar 26, 2016, 10:46 AM

Ръцете ти 

  Poetry » Love
1312 2 8

 

 

Ако ръцете  ти ме галят неуморно,

това любов ли е, или е страст от мрака -

родена в нощ - сърцето ни що чака

да бъде любено до утрото повторно?

 

Към тебе вятърът с крилете си ме носи,

безгрижен – с лекота на птица,

но щом докоснеш ме с горещи длани

от ласките ти кой ще ме спаси и брани?

 

И щом душата ми лукаво ти ориса

и нежният ти глас на нимфите приглася,

дори и в царството подземно да отида -

ще се завръщам пак, отново да те видя.


Защото и в съня си роб съм...  Да!

На пролетни цветя и любовта. 

 

09.06.2012

 

© Аластор All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??