Nov 24, 2011, 3:16 PM

Ръка за ръка 

  Poetry » Love
3233 0 28

Ще се плисна в очите ти - ручей в ръцете на дъжд,

ще засветя в зениците - навес, под клепки - завои,

ще притихна в прегръдката нежна на óбичен мъж

и преродени, ще бъдем две птици в небесни покои.

 

 

 

Аз твоя девойка ще бъда с парфюм, подарил ми го лани,

ти - старик с бомбе и със вехто палто - габардин.

Ще присядаме двама на пейката в парка през юни,

ще пием вода от чешма: за теб шепа, за мен - половин...

 

 

 

После с походката бавна от време, че сме доживяли

ще дотътрим с нозе уморени снагите си - тежък товар...

Аз ще поднасям сладкиши с кафето, и с снимките бели

ръка до ръка ще стареем - щастливи от Божият дар!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??