**
Устните ти скъпи
са алени рози,
веждите - изумрудени папрати.
Костюмът ти - борови клонки,
извезан с планински цветя.
А погледът - два конника.
Ти и аз ли галопираме
в съзнанието ти...
**
Кажи на дърветата
да ни сътворят
от най - тънките си клонки.
Кажи на тревите
да ни изтъкат дрехи
от най-нежните си цветя.
А после ми прочети
книгата на твоя живот.
Аз ще слушам,
положила глава на гърдите ти.
**
Облече каменната си рокля
и изчака нейния бял тигър
да слезе от небето
по скалните стъпала,
за да я заведе отвъд облаците
в звездното царство
на Вселената.
**
Сладките круши
са неговите стъпала
из света.
Той държи платното
на своя кораб
с нарисуван идеал на жена
и я търси
в океана на живота.
Но дали ще я разпознае,
ако я срещне...
© Руска Рулетка All rights reserved.