May 6, 2008, 1:29 PM

С име на светец щастливо грея 

  Poetry
766 0 11

Там, в низината съм родена
и още боса из полята бягам.
Като самодива бяла
аз венеца слънчев
на глава си нося,
с ветровете южни
самодивско си хоро играя.


На вълшебна люлка
във гората се люлея.
Свети Георги дал ми
своя благослов -
с име на светец
щастливо грея
и в сърцето имам много
място за любов.



Ако ме потърсиш,
знай, ще съм в полето.
Ще ме намериш там -
цветя и билки да бера.
Пеперуди бели -
накит ми в косите,
роклята ми - цяла низина.

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??