Apr 1, 2018, 1:58 PM

С мартенско настроение и априлски букети 

  Poetry » Landscape
756 0 8

 

Не иска зимата да си отива…

Ту тръгва си, ту пак се връща.

Към всеки цвят и птичи глас ревнива,

през ден градината ми в мраз обгръща.

 

Но сложихме април на календара

и той усмихна се – през сълзи някак,

пред себе си лалетата подкара,

че Цветница на прага е, не чака.

 

На Лазар кошничка с яйца в зюмбюли

реди, че и Великден се задава.

А песента на лазарките чули,

в небето птици благослов раздават.

© Венета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??