Feb 16, 2012, 8:34 PM

С очите си знак ще и дам 

  Poetry
751 0 7

Ще изтропа с токчета в мрака,

и не с косата ще дойде при мен.

От толкова време я чакам,

че едва ли ще бъда смутен.

 

Ще седне съвсем предпазливо,

с водопадни коси от атлаз.

Навярно ще бъде с червило,

ще ми шепне с момичешки глас.

 

Ще ми хване ръката с любов,

с усмивка, по женски суетна.

Ще попита дали съм готов

да отпия вода от Лета.

 

Със очите си знак ще ù дам,

без намек за страх и измама.

Ще поема тогава на Там,

откъдето връщане няма...

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??