С теб
В тази нощ дари ме ти с криле –
вярвам още в коледното чудо!
Грях и мрак вилнееха залудо
в голото несретнишко поле.
Къс луна напреде от мечти,
с дъх извая ведри небесата...
С теб посрещнах радостно зората,
първите ѝ слънчеви лъчи.
В миг съдбовен, в края на нощта,
благост вля във вените студени.
Всички страсти, тъмни и вродени,
смело разпиляхме в пустошта.
© Плами All rights reserved.