Feb 17, 2009, 8:36 AM

Сам избираш как 

  Poetry
443 0 3

Нима самата аз -

съм предпоставка за лъжа.

Лукавството с красиви думи крачи,

с любовта държи се за ръка.

Постоянството брояло се за грехота,

а мъдростта е шутът нов на глупостта.

Да вярваш някому жестоко се наказва,

дори и данък плащаш за това.

Довериш ли се - закона си прекрачил

и попадаш в лудницата за това.

Затуй избирай с "праведните" да живееш,

но със здраво вързани очи.

И сърцето си не се опитвай ти да сгрееш,

с хорските объркани мечти.

© Пепи Оджакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • " Да вярваш някому жестоко се наказва,
    дори и данък плащаш за това.
    Довериш ли се - закона си прекрачил
    и попадаш в лудницата за това."

    До къде стигнахме - самата истина..Поздрав !
  • Силен стих! Поздравче!
  • Не се сгрява с чужди мечти!Поздрави, Пепи!
Random works
: ??:??