Feb 29, 2008, 11:53 PM

Само една дума... 

  Poetry
764 0 2
 

Ако имаше дума една,

дума, нежна и кратка,

да ме спаси от гнева,

да блести ярко в мрака,

ако тази дума аз узная,

ако силата й аз обхвана,

ако успея да я разпозная,

за думата няма размяна...

 

Само една-едничка е тя,

а свят красив ще създаде,

обвит в радост и чудеса,

тя не иска да зная къде.

 

Когато в самота се задушавам,

когато губя себе си в пороя

и огньове буйни аз потушавам,

защо искам думата да е моя?

 

Защо обричам се в мълчание,

защо оставам вечно самотен,

защо губя се в безсънание?

Защото вечно тръгвам победен...

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??