Само любов
В миг цветен с безчет дъги
пред мен ти се появи
и с поглед ме промени,
от очите ти бликнаха искри.
С ръце горещи ти ме изтри
и в бяло пространство ме преобрази.
Сега съм празен лист хартия -
пиши, пиши, върху мен пиши!
Искам, любими, докосни ме с устни,
толкова съм чиста, бяла и трептя...
Очаквам дъхът ти да ме изгори,
но първо пиши, любими, пиши!
Любов - тази ярка дума напиши!
И върху цялото ми тяло бяло
твори само - любов, любов, любов...
да не остане място за друго начало.
© Ирена Дочева All rights reserved.