Oct 7, 2009, 1:25 PM

Самолет се забива в 

  Poetry
392 0 2

 

 

Самолет се забива в

Облаците и

Избухва нов залез в

Прозорците му

 

А пред мен ято от есенни листа

Се надпреварва да пресече сухата улица

За мен вече няма място в този свят

И правя крачка напред без да ми пука

Но

 

Виж

Как свършва и този сезон

Как мършаво

Се е изтегнал и

Гризе кокалите си

Виж...

 

Нагоре

Завъртяна на спирали

Идва новата буря

Аз се свивам и хващам коленете си

Връщам се обратно

За още една глътка въздух

 

Самолет се докосва

Плахо със земята

И под бученето му

Смехът ми се размазва

И разпилява от вятъра

 

06.10.09

 

 

 

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??