Nov 18, 2015, 8:33 PM

Самотна жена 

  Poetry » Other
338 0 2

Самотна жена

 

На плажа пуст, есенен, пясъкът блед

е сякаш повяхваща кожа,

а слънцето ниско изпраща привет,

да стопли, обаче, не може.

 

Тя вдишва с наслада тез късни лъчи,

навикнала в малкото нещо

да вижда красивото с жадни очи

и дребната радocт да сеща.

 

Да броди в гората сред дъб и ела

и билки и плод да намира,

да гледа отблизо как всякапчела

нектар търпеливо събира.

 

Да търси в стиха на незнаен поет

утеха, отрада, надежда,

загьрнала женския си силует

с от нея скроена одежда.

 

А вечер да ляга с мечтата си нов

живот да люлей в свойто тяло,

когото да сгрей със сърце, за любов

докрай още непрегоряло.

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е! Въпреки различните размери на някои букви и думи. Не знам дали целят придаването на на акцент или са спомен от редакция.
  • Поет от клас
Random works
: ??:??