Самотният хоризонт...
Море, море, къде са ти моряците,
защо пустее твоят хоризонт
и само вятърът се вие над маяците,
но вятърът е дух и няма дом!...
... Знам, в тази нощ моряците пътуват
на Любовта към бурното море,
сигнала на маяците не чуват
и няма буря дето да ги спре...
А две стихии има на Земята,
със пълна власт в моряшкият живот:
разбира се , Море, че ти едната
си... Другата- Човешката любов...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.