Mar 10, 2009, 2:37 PM

Сбогом 

  Poetry » Love
631 0 1

Не мога да кажа сбогом,

а проста дума е тя.

Но в нея се крият

толкова зли и мрачни неща.

Животът промени ме за миг

и всичко свърши с кратък вик.

Всичко се изпари и сега сама бродя

по тихите и пусти улици.

С мисълта за теб, за живота,

за изгубените и пропилени дни!

 

Убеждавам се с всеки ден,

че беше илюзия голяма

и нявга ще изтлее ли

с мисълта ми няма?!

Последни думи изричам,

последните в нощта:

  "Сбогом! Сбогом! Сбогом!

                Моя измислена съдба!"

Аз вече сама ще я кова

и не ще позволя

в сърцето ми отново

пак стрела.

Ще вървя напред,

а на теб ще кажа само

кратките слова:

         "Сбогом, моя

                             измислена мечта!"

Тез думи като изрека,

на парчета ще разкъсат

душата ми,

но казани веднъж,

ще важат завинаги!

Късно е!

Късно е за прошка.

За мен забрави!

От устните ми ще чуваш

само как изричам

огнените слова:

         "Сбогом! Сбогом! Сбогом!

                    Моя измислена съдба!"  

 

 

 

 

 

 

© Валерй Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аз също много се плашех от тази дума, но понякога трябва да пуснеш хубавите неща в живота да си отидат, за да могат да се върнат отново! УСМИВКИ!
Random works
: ??:??