Сбогувай се с мен! Забрави ме!
Тръгни си смело и честно.
За мен може би пò е лесно
да шепна все твоето име...
Върви си! Назад не поглеждай!
Ужасно боли, но ще мине...
Със себе си като заминеш
вземи всяка моя надежда.
Да стене душата ми гола.
Премръзнала да те очаква.
Резето на спомена щраква
и аз забравям глагола
"обичам" в бъдеще време.
Сегашното - то е кошмарно,
трагично, противно, коварно,
щом алчно от мен те отнема...
© Нина Чилиянска All rights reserved.