Dec 16, 2016, 7:15 AM  

Сбъднат сън си!... Най-нежният стих!... 

  Poetry » Love
3854 38 51

Колко дълго към теб съм пътувал,
колко дълго към теб съм вървял,
колко буйни реки съм преплувал
и на твоя праг морен съм спрял!...

Като въздуха теб съм жадувал,
като изворна бистра вода!
Твоя образ съм нощем сънувал,
като блясък на ярка звезда...

Нека в нашата нощ да ти кажа,
благодарен, под звездния свод:
Ти  за мене си повече даже
от великото тайнство "Живот"!

Той самият петак не би струвал,
ако в него не светеше ти!...
Ти си радост, която целувам,
сбъднат сън си!... Най-нежният стих!...

© Роберт All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??