Стремя се аз към разгадаване и опознаване
на своята душа, но ще ми позволи ли тя
да разгадая тайните на Вечността, скрити
под дебелия слой на забравата и пошлостта.
Лутаме се ние в измамността на материалността,
незабелязвайки великите творения на нашия Баща.
Вечно искащи и недоволни, понякога безсрамно нагли,
не казваме дори благодаря, за живота, светлината и
благата, предоставени от Него на своите деца.
Погледът ни винаги надалеч е устремен,
а успяхме ли себе си да разберем?
Защо сме тука ний сега и каква ли роля
ни е отредила нашата съдба?
Всеки един от нас си има роля, кой главна,
кой второстепенна, та нали в един спектакъл
мястото на всекиго е важно и неговото
представяне откликва в нашата душа.
Но ние знаем, че освен добри герои има и
лоши и това е откакто свят светува.
Лукаво ни съветва невидимият Сатана и при
всеки свой успех наздравица вдига и отеква
в мрака коварният му смях. Плете отново мрежи
ловецът на объркани души.
"Грижливо" ни съветва той, правейки винаги
остър завой, в посока изгодна нему и продължава
пъклени планове да крои, да почерни всички
наши дни, но уви. Неуморните дейци на Светлината
ще му почернят душата. Няма по-силна енергия от
Любовта и съчетана с Мъдростта ще пребъдем във Вечността!
Пробудим ли своите сетива и овладеем ли петте елемента -
Огън, Въздух, Земя, Вода и Любовта, се случват необяснимите
все още за нас чудеса. С тях ще владеем живота и смъртта,
ще се радваме на безкрайната Вселена и Вечността!
© Йорданка Серафимова All rights reserved.