2.04.2008 г., 20:04 ч.

"Себеопознаване" 

  Поезия » Друга
1392 0 2

Стремя се аз към разгадаване и опознаване

на своята душа, но ще ми позволи ли тя

да разгадая тайните на Вечността, скрити

под дебелия слой на забравата и пошлостта.

 

Лутаме се ние в измамността на материалността,

незабелязвайки великите творения на нашия Баща.

Вечно искащи и недоволни, понякога безсрамно нагли,

не казваме дори благодаря, за живота, светлината и

благата, предоставени от Него на своите деца.

 

Погледът ни винаги надалеч е устремен,

а успяхме ли себе си да разберем?

Защо сме тука ний сега и каква ли роля

ни е отредила нашата съдба?

 

Всеки един от нас си има роля, кой главна,

кой второстепенна, та нали в един спектакъл

мястото на всекиго е важно и неговото

представяне откликва в нашата душа.

 

Но ние знаем, че освен добри герои има и

лоши и това е откакто свят светува.

Лукаво ни съветва невидимият Сатана и при

всеки свой успех наздравица вдига и отеква

в мрака коварният му смях. Плете отново мрежи

ловецът на объркани души.

 

"Грижливо" ни съветва той, правейки винаги

остър завой, в посока изгодна нему и продължава

пъклени планове да крои, да почерни всички

наши дни, но уви. Неуморните дейци на Светлината

ще му почернят душата. Няма по-силна енергия от

Любовта и съчетана с Мъдростта ще пребъдем във Вечността!

 

Пробудим ли своите сетива и овладеем ли петте елемента -

Огън, Въздух, Земя, Вода и Любовта, се случват необяснимите

все още за нас чудеса. С тях ще владеем живота и смъртта,

ще се радваме на безкрайната Вселена и Вечността!

© Йорданка Серафимова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??