Apr 30, 2010, 8:52 PM

Сецесион 

  Poetry » Phylosophy
1473 0 6

 Всяко време има своето изкуство,

а това изкуство винаги е бунт.

Всеки автор вярва в правото да чувства,

да се изразява и да бъде чут.

 

Всяко ново време плявата пресява,

зърното засажда, за да продължи

своя път нагоре по стъбло от слава,

но е нужен корен, за да изкласи.

 

* Сецесион - галерия за модерно изкуство във Виена и едноимено популярно течение в изкуството. Надписът над входа и гласи: "Всяко време - с изкуството си. Свобода за изкуството!"

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??