Mar 30, 2014, 10:48 PM

Седем лакоми деца 

  Poetry » For kids
422 0 2

Седем лакоми деца

 

Седем лакоми деца
сядат вечер у дома.
- Дай ни, како, да ядем!
Казват и се смеят хем!


А какво ли те ядат?
Да се чудиш всеки път!
Ни бонбони, шоколад,
нито мляко с бял каймак!


- Дай ни, како, - казват те -
крайшниче от туй небе,
 дето пълно е с' звезди!
Друго нищо не вади!


Седем лакоми деца
ронят хрупкава звезда.
 После с' седем имена
вика ги да спят нощта.


Кои са те?

 

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Верен отговор! Да ти се връща радостта, която ми достави, Ена!
  • Очарователно!
    Нямам думи, толкова е мило и сполучливо, по детски нежно и добро...
    А и тази снимка...
    Спектакъл!

    (П В С Ч П С Н )
Random works
: ??:??