May 27, 2010, 3:28 PM

Седем опита за Хайку 

  Poetry
886 0 9

 

 

 

 

 

                            СЕДЕМ  ОПИТА  ЗА  ХАЙКУ

          ____________________________________

 

 

 

 

 

 

                            Зимен дъжд във дъждовна зима.

                            Сбръчкани старчета си подават лула.

                            Нота, сложена под петолиние.

 

 

                            ***

 

                            Във крайбрежната вечер.

                            Изгрява фарът мълчалив.

                            Вятърът си тръгва по лунната пътека.

 

 

                            ***

 

                            Морето позеленя.

                            Гласове на гларуси.

                            Са белите вълни.

 

 

                            ***

 

                            Безразлично слънце.

                            Във безлично време.

                            Не оставям сянка по земята.

 

 

                            ***

 

                            Приливи. Отливи. Заливи...

                            Рибари. Гемии. Мрежи.

                            Морето се прелива във себе си.

 

 

                            ***

 

                            На изток от реката.

                            На запад от морето.

                            Югът става север за водата.

 

 

                            ***

 

                            Събрала паднали дъги.

                            Над облаци от седемцветия.

                            Врана, кацна върху клон безлистен.

 

 

 

 

 

                            2010 г.

 

                                                          Виктор БОРДЖИЕВ

 

 

______________________________________________________

 

 

 

                           Скъпи Приятели от "Откровения",

                           по независещи от мен причини заминавам за

                           известно време и няма да мога да ви благодаря

                           за евентуалните ви коментари.

 

                           С огромно уважение!

                           Ваш скромен,

                           Виктор

 

 

 

 

 

 

© Виктор Борджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??