СЕДЕМ ОПИТА ЗА ХАЙКУ
____________________________________
Зимен дъжд във дъждовна зима.
Сбръчкани старчета си подават лула.
Нота, сложена под петолиние.
***
Във крайбрежната вечер.
Изгрява фарът мълчалив.
Вятърът си тръгва по лунната пътека.
***
Морето позеленя.
Гласове на гларуси.
Са белите вълни.
***
Безразлично слънце.
Във безлично време.
Не оставям сянка по земята.
***
Приливи. Отливи. Заливи...
Рибари. Гемии. Мрежи.
Морето се прелива във себе си.
***
На изток от реката.
На запад от морето.
Югът става север за водата.
***
Събрала паднали дъги.
Над облаци от седемцветия.
Врана, кацна върху клон безлистен.
2010 г.
Виктор БОРДЖИЕВ
______________________________________________________
Скъпи Приятели от "Откровения",
по независещи от мен причини заминавам за
известно време и няма да мога да ви благодаря
за евентуалните ви коментари.
С огромно уважение!
Ваш скромен,
Виктор
© Виктор Борджиев Всички права запазени
Аз ако знаеш как го чакам?