Dec 4, 2008, 12:12 PM

Седем осми 

  Poetry
884 0 12
Ръка подпрял на близкия прозорец,
отново тайно мислех си за нас.
Ти дойде и с песен го отвори,
за да чуят всички твоя глас.

Преливаща от чувства ме целуна,
за първи път усетих твоя вкус.
Затрепераха в душата нежни струни,
танцувайки със тебе първи блус.

Ръка подпрял на близкия прозорец,
отново тайно гледах те в очи.
Слушах само. Без да проговоря.
Знаех, че и нещо в теб звучи.

И ако не мога някой път да ти запея,
само с поглед, влажен и игрив - 
открадни ми мисълта. И вътре в нея
по-прекрасен поглед измисли.

Ако не мога някой път да те докосна,
далеч от теб зад четири стени,
претвори ме във ритмичност седем осми
и една осминка нежност си вземи.

© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??