Oct 13, 2009, 12:06 PM

Селце от звуци - лято 

  Poetry » Civilian
643 0 3

Тук няма земна суета

и дневните тревоги са решими в утрешния ден.

Най-важното в деня е сериалът –

оживяват Камила, Есмералда и Томас!

И вечерите са щурчаво тихи

с прибавен плач на малко тъжно коте,

а някъде е включен телевизор

с последните вечерни новини.

В далечината светлина от онемели стаи,

стаени във мълчание на отминаващото лято.

И пушекът невидим от многото комини

разказва за живота зад стените

с пътечките към бели керемиди,

говорещи за стъпките на малките мечти.

Когато грохотът на мегаполиса

е тъй далечен и дори незнаен,

как малки сме в забързаното съществуване,

забравили за нежното спокойствие

на малкото селце от спомени.

 

© МАРИЯ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??