Aug 30, 2013, 11:28 PM

Септември в мойто циганско лято 

  Poetry » Other
694 0 4

Август свърши с гръмотевичен плам

и отнесе на лятото най-сладкия вкус -

дъх на топъл асфалт, нажежен, обгорян,

изкован под чука на дъждовния блус.

"Слава богу, че свърши", се замислих на глас

и дъждът уморено отми сетивата.

Този август бе тъжен, както тъжна бях аз,

едри бръчки на суша набраздиха земята.

Като черни очи на несрети вдовици

те се взираха сляпо в маранята безспир,

август ръфаше бавно тез очи без зеници

и превръщаше в прах обгорялата шир.

"Цяло чудо, че свърши", се повторих на глас

и с дъжда неусетно си сменихме местата.

Той отмиваше август в мътен, шуплест талаз,

аз посрещах септември в мойто циганско лято.

© Ирина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубави стихове пълнят днешната ми събота!
  • Много ми хареса. Поздрави!
  • Много интересен,много различен глас в августовския хор!Поздрав!
  • Великолепен стих!
    Цяла сутрин се мотая по тази страничка
    Изчетох те от край до край, благодаря за поезията!
Random works
: ??:??