Сезони
Пролет, лято, есен, зима -
в годината има.
Те се сменят изведнъж,
като слънце, сняг и дъжд.
Тревата зеленее,
момата хубавее.
И хор от птички пеят,
и децата дълги коси веят.
Небето слънчево, прекрасно
морето синьо отразява,
детски искрени очи наподобява
и песента на чайка прозвучава.
Вятърът пее -
косите люлее.
Клоните бясно
блъскат се рязко.
Тихо се изсипва белият сняг,
бързо затрупва студения град.
Комините пушат в ледена нощ,
децата пеят трепетно с мощ.
© Денислава Валентинова All rights reserved.