Feb 7, 2014, 8:59 AM

Сгрешено безвремие 

  Poetry » Love
485 0 4

 

           

          Питат ме, моите приятели,

          защо стиховете си творя     

          тъй мрачни, тъжни и тежки.

          Не знаете ли? 

                           Себе си разтварям,

          претоварен от грешки ...

          Всяка дума съм изстрадал

          мълчаливо, на тъмно, без свещи!

          В мене тя е бавно прогаряла

          дупка по-голяма от лешник

          и е в душата моя изтлявала

          с искрите на един влюбен грешник.

          В сгрешено време, с грешна съдба,

          сбъркал навремето човека до мене,

          погрешно посегнах към горяща зора,

          за да ровя сега словата от пепел ...

          Не знам докога ... Не! Сбърках!

          Докато обичта ми е безвремие ...

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!!
  • Всички сме грешни, Вальо, но не всички можем, като теб, да сътворим прекрасни стихове!Поздравления!
  • Не знаете ли?
    Себе си разтварям,
    претоварен от грешки ...
    Всяка дума съм изстрадал
    мълчаливо, на тъмно, без свещи!
    В мене тя е бавно прогаряла
    дупка по-голяма от лешник
    и е в душата моя изтлявала
    с искрите на един влюбен грешник.

    Силно, изстрадано!
    Поздрав за прекрасната поезия!
  • Много тъжно откровение,Валентин!Поздрав!
Random works
: ??:??