Jun 10, 2013, 1:33 PM

Шапка свалям 

  Poetry » Other
433 0 6

Шапка свалям вам, поети
в поетично кафене,
че си мерим тук куплети
всеки път, на чашка – две.

И пред всяка поетеса,
щом стиха си тя изпей,
шапка свалям и намeствам
пред изящния хорей.

То са рими, то е ритъм,
то красиви са слова
и се радвам, радвам скрито
всеки път, навел глава.

И на Райчо тихо шепна –
себе си да утеша,
с тезата си колко крехка
е човешката душа.

Мисля си, че вместо често
шапката да свалям аз,
ще я хвърля към небето,
ще я тупна тук пред вас,

Та с ръцете си да мога
да посрещам всеки стих
с ръкопляскане до Бога
и поклон, че ви открих.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??