Студът отмина.
Идва сякаш лято,
по къщите остават
зимните палта,
шумят в небе крила
на птиче ято
подлъгано,
че идва Пролетта.
А рано е!
Шега на Февруари.
След топлината
идва си студа
искаме и сняг,
дано не ни забрави,
очакват го реките
с потоците вода.
Слънцето отгоре
сякаш се усмихва
гони грипната вълна
вятърът южняк,
излъгал ни,затихва
оставил по следите
поредна новина.
Януари,2020г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.