Apr 20, 2022, 11:30 AM

Шега 

  Poetry » Love
219 0 1

        Шега

 

Дъждът направи си шега,

внезапно някак заваля

и мен, и тебе раздели,

защото той така реши.

 

Какъв късмет, каква съдба –

вали дъждът, вали така!

И мислите ми заличи,

и той от мене те укри.

 

Дъждът вали, вали, вали,

душата страда без мечти.

Тя иска хубавите дни,

а с тях отново аз и ти.

 

Но днес вали наново пак

и може би това е знак,

че скоро ще се проясни

и ще се срещнем аз и ти.

 

             Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??