Dec 24, 2010, 11:35 AM

Шепичка (с)нежност 

  Poetry » Other
746 0 12

Шепичка (с)нежност

(по Маргарита Метелецкая)

Пада първият сняг, като първо причастие,
като първата нежност на бебето със зърното...
Краткото, малкото, земното щастие...
И Оня, отгоре, е  ритнал кросното...

Заискрил е снегът, смесил в дъгата
небесни боички със земните чувства...
Шепичка (с)нежност ти нося в ръката -
ако я вземеш - недей да я пускаш!


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??