Jul 8, 2007, 11:26 AM

Ще бъдеш ли.. 

  Poetry
887 0 4
- Обичаш ли ме? - прошепна тя на глас.
- Обичам те! - пророни той в екстаз.
- Небето би ли стигнал ти за мене? И най-далечната звезда свалил?
- За тебе бих и слънцето достигнал, без значение, че ще ме изпепели!
- За мене ще излъжеш ли, измамиш? Едно желание мое да удовлетвориш?
- За тебе ще излъжа и свещеник, ще изрека най-големите измами, за да ми се довериш.
- За мен ще бъдеш ли ти Нежност? Зора, докосната от летен ден? Ще бъдеш ли красива песен, звучаща в утрините, в летен плен?
- За теб ще се превърна в нота и в най-нежната тоналност ще звуча. За теб ще литна към небето и сред птиците ще се сгуша.
- А какво не би направил ти за мене? На какво не е достойна нашата любов?
- Всичко бих направил аз за тебе и всяка саможертва заслужава туй чувство, тъй красиво. За теб кръв ще проливам и от болка ще стена, защото знам, че бъдещето ни ще е щастливо. И каквото и да стане, искам ти да разбереш - нашата любов е чувство, за което струва си и да умреш!

© Хриси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??