Dec 2, 2015, 9:35 PM

Ще идват гости и след мен 

  Poetry
340 0 1

Ще идват гости и след мен

на пищната трапеза.

Ще бъда малко уморен,

от ангелите глезен.

 

Но от небесния простор

духът ми ще поглежда,

че там – без мен – дузина в хор

припяват със надежда,

 

изисканото тържество

да свършат в меко ложе

и вдигнатото мъжество

да клюмне нос. О, Боже,

 

върни ми тази нощ плътта,

криле – трапезата да стигна

и яростта – да измета

натрапниците, без да мигна.

 

А ти от каната винó

сипи ми в чашата кристална.

До тук било, какво било,

че Бог за нощ страстта ни пална.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??