Sep 24, 2010, 10:42 PM

Ще литна, бе! 

  Poetry » Other
584 0 6

Ще литна, бе!

/ по Юличь /

Всички се тикат Нагоре, към стратосферата...
Моята Душа се страхува от височина...
Здраво е хваната за Дома, за Работата, за Вярата...
Крилете са просто така, за Красота...

Прекрасни са на слънцето в лъчите!
Блестят, на всичко и на всичките напук!
Написано с бележка на джамлъчето:
Моята Душа не живее тук!

Страхливка... Още молко и ще си иде...
Във ятото изгаря от Разсвета...
Бои се... Някой да не я обиди...
Викам ù: - Лети!  А тя пък: - Не-е-е-е!

Аз пусках я. Не щеше. Не летеше.
- Вдигни крилете! Гледай висините!
А после търсех... В миналото... Беше...
Сега снежинки сипят се в косите...

Душата ми се хили и нагъва домати
и ангелите дразни, като пи...
- Какъв е тоя разговор!?! Егати...
Ще литна, бе! Ти най-напред умри!...

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??