Jun 3, 2011, 4:32 PM

Ще ме прекръстиш да замина! 

  Poetry » Love
808 0 5

Ще ме прекръстиш да замина!

"Ние можем да имаме много жени,
но една ще ни обича истински!
Тази, която ще каже: - стани!
ако клекнем, когато се целят в челата ни..."

"За Любовта - Живота си бих дал,
а за Родината - бих жертвал Любовта си!"
Шандор Петьофи

Боли ме много дясната ръка...
Ти знаеш... Беше сняг... Зимъс измръзна...
Хабер ли праща господ да се спра...
Напразни думи... Вече си омръзнах...

Боли ме много дясната ръка...
Със лявата - не зная как се пише...
От нея ли не мога да заспя
или от теб, с която нощем дишам?!

Боли ме много дясната ръка...
Със лявата - не зная как се стреля...
Надсмяха се с Живота ми... С Целта...
В Душата ми... В Душата ми се целеха...

Боли ме много дясната ръка...
Усещам те... Отново си до мене...
Пищов ръждясал... Сабята - в прахта...
Барутникът - просъхнал и застенал...

Боли ме много дясната ръка...
Със лявата - не зная как се гали...
Очите ти са в моята Душа,
а аз и този път не те пожалих...

Но ако сгазят моите жита
и щом се гаврят с моята Родина,
с целувка ще зашиеш Любовта
и знам, ще ме прекръстиш да замина!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??