Dec 11, 2008, 1:13 PM

Ще ми бъдеш ли приятел 

  Poetry » Other
930 0 6

Ще приседнеш ли до мен, когато

утре хората с езиците си зли

безмилостно започнат да ме хапят

и по мене хвърлят клетви и вини? 

 

Ще се усмихнеш ли на думите им тежки,

за да ме научиш да се смея с теб?

Дори добрите понякога са грешни,

щом веднъж са стъпили на тънък лед.

 

Ще стиснеш ли ръката ми, когато

безсилна се окаже моята ръка?

И с топлата си ласка като вятър,

ще ме погалиш ли, да се свестя?

 

Ще ми бъдеш ли приятел в дните тежки,

за да съм приятел твой, завинаги и аз?

Приятелството ти, най–хубавото нещо,

желая повече от влюбване и страст.

© Сияна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??