Ще помълча за малко. не защото
за теб не ми се пее вдъхновено.
Все още е над теб от мен крилото
на нежността ми, бдящо откровено.
Все още е над теб от мен крилото
на вярата ми в утрешният ден.
И нека отразява студ стъклото -
от теб отново аз съм озарен.
И нека отразява студ стъклото,
на него нивга няма да се дам.
Ще помълча за малко, не защото
се чувствам пренебрегнат днес и сам.
Пред твоя чар и песните ти - ням
ще гледам и ще слушам с верен плам.
© Асенчо Грудев All rights reserved.