Aug 31, 2007, 1:49 PM

Ще позволиш ли да си иде любовта 

  Poetry
580 0 6
Ще позволиш ли да си иде любовта,
в нощта, когато даже славеят не пее?
Ще я изпратиш ли да скита в самота
и само в сенките злокобни да се рее?

Ще си отдъхнеш ли тогава в тишина,
в сърцето ти ще стане ли по-леко?
И ще пролееш ли поне една сълза,
за любовта и утрото отминало далеко?

Тя, любовта, е силна, издръжлива,
тя цвете е, което даже да заплаче,
от сълзите корена си ще полее
и изоставена не би била сираче.

Тя вкопчва се във спомена,
тя връща се назад към пролетта
и даже в безразличие отровена,
пак не е самотна във нощта.

Тя, любовта ми, има скрита тайна,
зарежда се от твойта топлина
и като светулчица потайна
акумулира и сияе във нощта.

Но вече скапа се и губи сили,
акумулаторът загуби мощност и сега
единствено от тебе има нужда, мили,
не я оставяй да си иде в самота!

© Живка Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??