Jun 19, 2014, 10:21 AM

Ще рисувам начало 

  Poetry » Love
517 0 2

Ще разхвърлям на времето празните мисли

от небето провиснали в хладния ден.

Ще изпратя по вятъра две чадърчета чисти

от глухарче разпукнало в светлината пред мен.

 

Ще рисувам начало, чрез сърцето на Гея,

с богове ще чертаем в тишината небе,

а от Зевс гръмотевична сила ще взема,

за да стигна вълните на прекрасно море.

 

С тях ще трия ли, трия самораслите чувства

по земята напукана - чак до гнилост крещи,

от забързано време се превърна във пуста,

без любов, а с омраза. Всеки ъгъл крещи.

 

И тогава стихът ми пак ще грее до жълто

сред зелено и пъстро. Пак ще бъда Жена.

Ще летя без оковите ледени в дните.

Искам просто отново да съм цвете с крила!

 

Ще посяваме стръкче с теб по равното. В изгрев!

А по залез телата ни във едно ще пламтят.

Хоризонтът ще сипе водопад - любовта ни

и с парчета от пъзел ще редим по-добър света.

© Ивелина Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво!
  • Хубаво "начало"си нарисувала, но нещо мъничко не ми достига на финала!!!
    Как ти звучи:
    "Ще летя без окови свободно и дръзко."

    "Хоризонтът ще сипе водопади преливни
    и с парченца от пъзел ще редим своя свят."

    Поздрави!!!
Random works
: ??:??