May 1, 2007, 8:49 AM

Ще се завърнеш... 

  Poetry
748 0 7
                              на дъщеря ми


Отново в този град ще се завърнеш -
ще те повика на морето синьото
и топлината му ще те обгърне
след всички дълги пътища изминати.

Отново нежен бриз ще те погали,
ще вдъхнеш мириса на сол и влага
и песента на корабни сигнали
за теб ще е най-сладката награда.

Аз зная, ти отново ще се върнеш,
по пясъка затоплен пак ще тичаш.
За този град света ще преобърнеш,
защото безнадеждно го обичаш.

И ако някой ден решиш да си отидеш
със себе си ще вземеш само спомени,
упойващия дъх на сол и миди
и стихове за срещи под Часовника.

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??