Jun 10, 2012, 12:46 PM

Ще съжаляваш 

  Poetry » Love
685 0 0

Ще съжаляваш

 

 

Знай, че няма по-голямо бедствие

от гнева на една отблъсната жена!

Ще се убедиш в това в последствие,

причина дай ù само, стига ù една!

 

 

Тя може да обърне с гръм и трясък

гръб, но после пак ще те изпепели.

Ще те накара да броиш и ситен пясък,

ако само от каприз един така реши.

 

 

Отстъпва първо, сякаш наранена,

но после плисва, като летен дъжд.

Облякла роклята си аленочервена,

тя тръгва да събаря мъж след мъж.

 

 

За кратко, ако трябва, ще претръпне,

ще се опита с ревност тя да те рани.

Ще накара и на чужд страстта да кипне,

дори и самата нея от това да я боли.

 

 

Но накрая тихо - тъжно отмъстена

и безпътна, ще се върне пак при теб.

Обувките си ще захвърли уморена

и ще те парне с онзи поглед - лед.

 

 

Тогава ти от мъжка болка ще прогледнеш

и ще се чудиш как така тъгата ù не си видял!

И после всички свои думи ще упрекнеш,

че така безкрайно дълго до нея си мълчал!

 

 

 

 

 

 

 

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??