Jul 9, 2006, 10:27 AM

Ще тръгна по зеленият килим 

  Poetry
768 0 9
Ще тръгна по зеленият килим на времето,
от младостта си истини ще взема.
От зрелостта зачатъка на мислите
във пазвата старателно ще сгъна.
Ще стъпвам със походка лека и щастлива,
догонвайки миражите на звуци, светлини,
които в детството съм виждала и чувала
и са ме водили през всичките ми дни...
Студено ми е! Много е студена прегръдката
на времето, отминало във търсене,
изгубенo във гънките на детските ми спомени.
Дано не се изгубя сред необятността,
достигайки онези пасища зелени,
където няма точка за завръщане.
А само мигове от време - покаяние.




© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??